- Fidanın açık kök ve tüplü boyu
30 cm - 150 cm arası tüplü
- Fidanın Yaşı Açık kök ve Tüplü
1 yaşında tüplü
- Dikim Mevsimi ve Zamanı
12 Ay dikim yapılabilir.
- Fidanın Güneşlenme İhtiyacı
Güneş ışığını sever, özellikle Mersin , Adana , Hatay , Antalya , İzmir , Muğla gibi sıcak iklimler ve Karadeniz bölgesi ile ılıman iklimlerde süper verim verir.
- Fidanın satıştaki miktarı
Koli ile kargo gönderim adedi 5 tanedir. Kargoda kırılma olmaması için koli tam dolu olarak gelir ve sağlam teslim edilir. Antalya şirket merkezi üretim deposundan isteğe bağlı olarak 1 adet bile gelip alabilirsiniz.
- Dayanabileceği en düşük sıcaklık
Soğuğa dayanıklı olup - 2 dereceye kadar etkilenmez. 200 rakıma kadar dikilir.
- Yaprak dökme özelliği
Yaprak dökmez. Sera ortamı ve dış alanda yetişebilir.
- PASSİFLORA fidanının nereye dikileceği
PASSİFLORA ÇARKIFELEK fidanı ılıman ve sıcak iklimleri tercih eder. Ülkemiz şartlarında 200 metre rakıma kadar denemeleri yapılmıştır. Passiflora 2 yılda meyve verir.
- Ağaç yetişme boyu
Ağaç dikimi 2 metre sıra üzeri 2.5 metre sıra arası olacak şekilde dekara 200 adet olur. Ağaç boyu maksimum 3 metrede kalır. Tel üzerine ağdırma yapılarak üzüm bağlarına benzer dikim yapılır.
- Fidanın sulama isteği
Fidan dikiminde mutlaka bol miktarda can suyu verilir. Ayrıca yaz aylarında haftalık sulama ister suyu çok sever. Susuz arazilere dikmek uygun değildir.
- Budama zamanı ve şekli
Budama işlemi MART ayında çiçeklenme başlamadan önce yapılmalıdır. Şekil olarak taç budama sistemi ile ağaç rahatlatılır. Uç filizleri kırılır ve yukarı çıkma engellenir ve gövde kalınlaşır.
- PASSİFLORA ÇARKIFELEK fidanının gübreleme zamanı
Gübreleme ağaca senede en az 3 kez yapılacak. İlk dikimde Tam kök dibinden 20 cm uzağa 15+15+15 çinkolu süper gübreden her köke bir tatlı kaşığı suda eritip verilecektir. Gübreleme dönemi 15 Mart ve 15 Mayıs ile 15 Temmuz dur. Aralık ayında yaprak dökümünden sonra 18-46 DAP gübre yani kış taban gübresi verilir. Gübreleme miktarı ağacın yaşına göre değişir bilgi için KAPTAN TARIMI arayınız.
- İlaçlama zamanı
Kış ve ilkbahar döneminde bordo bulamacı yapılması mantari hastalıklara karşı faydalı olacaktır. Yapraklarda ve meyvede olan hastalıklara karşı firmamız KAPTAN TARIMI arayıp görüntü gönderirseniz reçete ve ilaç konusunda yardımcı oluyoruz.
- Fidanın büyüme hızı
Bu hız sahibinin iyi besleme ve bakımıyla doğru orantılıdır. Rakım farkından dolayısıyla da büyüme hızı değişir. Dikimden 3-4 yıl sonra meyve verir.
- Üretim durumu
Anaç olan PURUBLE cinsi çekirdeklerden üretimi yapılmaktadır.
- PASSİFLORA fidanı yaklaşık kaç yıl yaşar
Türkiye de şu an 5 yıllık ağaçlar mevcut olup , ağaç ömrü 10 yıldır. Yeni fideler tohum ve çelik yöntemi ile yenilenir. Yaşam süreleri uzun ve getirisi çok yüksektir.
- Satışta hangi kaba dikilmiş
Tüplü satışı mevcuttur. Mevsime göre satış şekli değişmektedir.
- Altında kaç kg toprak var
2 kg ile 3 kg arası toprak vardır.
-Fidanın dikim bilgisi
Dikim için ideal aralık 3X3 metre ile dekara yani dönüme 110 adettir. Dikimden önce arazi sürülüp tesviye edilir. Çukur yerleri 60 cm derinlik 60 cm genişlik olacak şekilde açılır. Çıkan toprak üzerine yanmış yani eski hayvan gübresi atılıp karışım yapılır ve çukurun yarısı geri doldurulup fidan konulur. Diğer kalan toprak ile fidan dibi kapatılıp çiğnenir ve en az 50 litre can suyu verilerek dikim tamamlanır.
- PASSİFLORA ÇARKIFELEK fidanı dikim aralığı
Arazinin durumuna göre 3X3 metre aralıklar ile 1 dekara 110 adet dikim yapılır. Aralık 3 metre üzerinde de olabilir. Ancak daha kısa aralık tavsiye edilmez.
- Çiçeklenme dönemi
İlkbahar ayları başlar.
- Meyve hasat zamanı
PASSİFLORA hasadı TEMMUZ ayında başlar EKİM ayı içinde biter. Hasat bölgesel olarak değişir.
- Paketleme şekli
Kargoda zarar görmemesi için özel 3 oluklu kargo kolimize konulup 4’lü paket halinde size ulaştırılır.
- Fidan size geldiğinde yapılacak işler
Önce paketinden çıkarıp sulayınız. Dikileceği zamana kadar gölgede bekletiniz. Erken dikim çok etkili olur ve toprak adaptasyonu çabuklaşıp tutma oranı yükselir. Dikimden sonra haftada 1 defa sulama yapın ve köklendirici sıvı gübre vererek saçaklanmayı çoğaltın.